policija

Policija potražuje bezbjednosno interesantno lice P.K. (42) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je u lokalu “Priča” u Nikšiću, 8. novembra pošle godine, pokušao da ubije sugrađanina V.K.

“Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić su juče državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv bezbjednosno interesantnog lica P.K. (42) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju.
Iz policije navode da postoji osnovana sumnja da je P.K. sa direktnim umišljajem pokušao da ubije V.K. iz Nikšića, na način što je, 8. novembra 2020. godine oko 21 sat i 50 minuta u ugostiteljskom objektu “Priča” u Nikšiću, iz pištolja ispalio najmanje dva projektila u pravcu oštećenog.
“Jedan od projektila je pogodio oštećenog V.K. u predjelu donjeg dijela stomaka pritom mu nanoseći lake tjelesne povrede. Osumnjičeni P.K. se dao u bjekstvo”, navodi se u saopštenju.
U koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom, kako dodaju iz policije, preduzimaju se aktivnosti na prikupljanju dokaza i procesuiranju drugih lica, zbog sumnje da pružila pomoć P.K. prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela.
“Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić preduzimaju intezivne mjere i radnje u cilju pronalaska i lišenja slobode P.K.”, zaključuje se u saopštenju.
Izvor: volimpodgoricu.me