Registruj poljoprivredno gazdinstvo, kampanja, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Opština Bar pokreću kampanju pod nazivom Registruj poljoprivredno gazdinstvo, čiji je cilj da poljoprivredne proizvođače upozna sa procedurom registracije i potrebnom dokumentacijom.

Iz Ministarstva su objasnili da se u registar poljoprivrednih gazdinstava mogu upisati gazdinstva koja obavljaju poljoprivrednu djelatnost i posjeduju poljoprivredno zemljište i/ili životinje.
“Upis u registar je prvi korak u ostvarivanju prava na podsticaje iz agrobudžeta na nacionalnom i lokalnom nivou. Upis je dobrovoljan i besplatan i može se obaviti tokom cijele godine”, objasnili su iz Ministarstva.
registar poljjoprivreda
foto: Ministarstvo
Oni su dodali da se upis i promjena podataka obavlja u regionalnoj kancelariji savjetodavnih službi koja je nadležna prema mjestu prebivališta nosioca gazdinstva, odnosno sjedištu preduzeća.
Informacije u vezi upisa u registar mogu se dobiti u direkcijama za savjetodavne poslove Ministarstva u Baru, kao i u Sekretarijatu za privredu – Odjeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj.
Iz Ministarstva su podsjetili da se u tom resoru vodi Registar poljoprivrednih gazdinstava, kao i da svi nosioci poljoprivrednog gazdinstva mogu biti korisnici podsticajnih mjera koja se opredjeljuju kroz agrobudžet, IPARD ili druge domaće i međunarodne projekte.
“Zato je važno da svi subjekti koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom budu upisani u Registar, a oni koji su već upisani da redovno ažuriraju podatke”, zaključuje se u saopštenju. Izvor: Mina biznis