mladink

Ministarstvo kulture, prosvjete nauke i sporta pomoći će našoj atletičarki Slađani Perunović.

Kako je saopšteno nakon sastanka ministarke Bratić sa Perunović dogovorena je podrška našoj sportistkinj.
“Crnogorska atletska reprezentativka bila je prinuđena da se, po prvi put, direktno obrati Ministarstvu uputivši molbu da joj se pokriju troškovi osmodnevnog terapeutskog tretmana u Institutu „Dr Simo Milošević“ kako bi se sanirale posljedice virusne infekcije zbog kojih je hrabro trpjela višemjesečne zdravstvene probleme, te, na kraju, morala da obustavi treninge.
Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, u saradnji sa Upravom za sport, je sa osjećajem duga i obaveze preuzelo na sebe odgovornost plaćanja kompletnog zdravstvenog tretmana koji će, nadamo se, omogućiti našoj Slađani Pejović da se ubrzo vrati svakodnevnim životnim, porodičnim i sportskim aktivnostima uoči presudnih mjeseci za odluku o njenom trećem nastupu na Olimpijadi u Tokiju, ali i drugim takmičenjima”, saopšteno je iz Ministarstva i još poručeno:
“Na prijemu Slađane Pejović koji je bio upriličen 12. aprila u Ministarstvu, kod državnog sekretara Miroslava Anđelića, ukazala se prilika za sticanje boljeg uvida u vrijednosti, kako njenih ranijih dometa i rezultata tako i njenih ambicioznih planova za budućnost. Da bi dio tih planova mogao biti ostvaren, neophodna je institucionalna pomoć i podrška koja obično ili zaostaje ili kasni za uspjesima naših najboljih i najposvećenijih sportista, kakva je Slađana Pejović. Moramo istaći da smo se pažljivo upoznali i sa drugim problemima koji su pratili, ali i dalje prate dvije decenije dugu uspješnu karijeru žene koja dostojanstveno reprezentuje nikšićki i crnogorski sport, pružajući, pritom, generacijama mladih uzoran primjer sportske kulture.”