Krivična prijava
Udruženje mladih „Alternativa“ iz Pljevalja podnijelo je Specijalnom tužilaštvu 1. septembra krivičnu prijavu protiv direktora Uprave prihoda i carina Vladimira Bulajića, kojeg optužuju za zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad u službi.
Izvršni direktor tog udruženja Alija Šljuka tvrdi da je Bulajić, kao službeno lice, “kršenjem zakona, drugih propisa, opštih akata, propuštanjem dužnog nadzora na očigledan način nesavjesno postupao u vršenju službene dužnosti”, iako je, tvrdi Šljuka, bio svjestan da će usljed toga nastupiti imovinska šteta za državni budžet.
Šljuka u saopštenju navodi da je više puta Bulajića informisao o, kako tvrdi, protivzakonitim radnjama službenika UPC, ali da direktor Uprave nije naložio unutrašnjoj kontroli nadzor i provjeru priloženih dokumenata. Navodi da je 27. aprila podnio i krivičnu prijavu za, kako tvrdi, nezakonit rad službenika UPC.
Optužio je Bulajića da “prikriva kriminal” i da ta službena lica “podstiče da prave nove zloupotrebe, na štetu građana i države”.
Šljuka tvrdi da su zaposleni u UPC oštetili državni budžet za više od 50 hiljada eura, a Bulajiću je, kako se navodi, ranije dostavio krivičnu prijavu protiv dvije službenice UPC, iz Područne jedinice Pljevlja.
Šljuka kaže da je o prijavi protiv Bulajića obavijestio i ministra finansija Aleksandra Damjanovića, te da očekuje da direktor UPC bude suspendovan, do “okončanja disciplinskog postupka i konačne odluke” SDT-a.
Izvor: Vijesti.me