Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) donirao je velike količine sportske opreme ekipama koji se takmiče u Telekom Prvoj i Drugoj ligi Crne Gore, objavljeno je na zvaničnom sajtu te asocijacije.

Savez je doniranjem Leđea opreme, koju su u prethodnom periodu koristile reprezentativne selekcije, nastavio da pruža dodatnu pomoć klubovima, kako bi se poboljšali uslovi rada.

“Klubovi su dobili 1.214 radnih i hotelskih trenerki, 994 majica kratkih i dugih rukava, 966 dukserica, 103 radnih bermuda, 469 dresova i šortseva za trening, 730 šuškavaca, 148 zimskih prsluka, 501 zimsku jakna, 1.000 dresova i šortseva za utakmice, 100 golmanskih dresova i šortseva, 940 pari geta i 24 džaka za lopte”, objavljeno je na zvaničnom sajtu.

FSCG je najavio da će u narednom periodu ekipama koje su dobile pomoć u vidu opreme, uplatiti i redovna novčana sredstva.

“Klubovima Prve lige opredijeljeno je po 12.5 hiljada, dok je drugoligašima obezbijeđeno po 5 hiljada eura. Redovna finansijska pomoć u visini od 7.5 hiljada eura, obezbijeđena je i za sve tri regije”, navodi se u saopštenju.

Novčana suma koju je FSCG izdvojio tokom ove takmičarske sezone za direktnu finansijsku pomoć klubovima i regijama, prema saopštenju saveza, iznosi 460 hiljada eura.