Džip reli Montenegro trophy startovao je danas ispred Opštine u 9 časova.

Krenulo je 30 ekipa, uglavnom iz Crne Gore, a tu su posade i iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Prošle godine džip reli nije održan zbog pandemije korona virusa, ali ove godine uz pomoć sponzora, karavan džipova će obići Crnu Goru.
Maršuta je: Ide se starim putem prema Šavniku preko Krnova, spušta se u Miloševiće, u Etno selo “Vojnik” će biti kraća pauza i doručak. Onda se spušta preko Bjele, ide na Strug, Malinsko, spušta se u Boan, preko doline Jelića na Bare, izlazi na Sinjajevinu i ide ka žabljačkoj opštini. Prolazi se kroz Gomile, a odatle ide ka Zabojskom jezeru. Tu je planirana pauza, onda spuštaju se u Dobrilovinu, kanjon Tare. Poslije prelazi preko Tare, preko mosta koji je na sajlama, ulazi u Gostilovinu, mojkovačku opštinu, Žar i žarski katuni, Prošćenske planine. Dolazi do Barica i Pisane Jele, a to su sela koja gravitiraju Vraneškoj dolini. Tu će posjetiti vodopad Skakala, rijeku Lještanicu i završavaju prvi dan, koji je predviđen za orijentacionu vožnju po knjizi puta, u Bijelom Polju. Tamo je i konačište, a biće smješteni u Hotelu Franca.
Drugog dana relija ide se ka Dobrakovu, preko planine Lisa, Kovrena, mjesta Bijov grob i Klanac gdje je i planiran ručak. Poslije ručka ide se preko meandra Ćehotine do Pljevalja.
U Pljevljima će se trećeg za učesnike na poligonu biti održano nadmetanje u spretnosti za volanom.
Za Džip reli Montenegro trophy prijavljeno je oko 30 ekipa, uglavnom iz Crne Gore, a tu su posade i iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.