Na platou ispred robne kuće “Nikšićanka”, u okviru septembarskih dana otvoreni su dvadeseti “Dani meda”. Događaj je svečano otvorio ministar poljoprivrede, Vladimir Joković, zajedno s predsjednikom opštine Nikšić Markom Kovačevićem. Prisutnima su se obratili i predsjednik Pčelarske organizacije Nikšić Miodrag Radulović, kao i predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Radule Miljanić.

Joković je izrazio zadovoljstvo što otvara “Dane meda”, iskazujući poštovanje Pčelarskoj organizaciji Nikšić, koja je jedna od najbrojnijih i najorganizovanijih, i dodao da je pčelarstvo jedno od najvažnijih zanimanja, koje ima veliki značaj za očuvanje biodiverziteta Crne Gore.

“Ova godina je bila izuzetno uspješna i plodonosna za medare i vjerujem da su tokom ovih dana i manifestacija uspjeli da valorizuju svoj trud. Mi ćemo iz Ministarstva učiniti sve da pomognemo pčelarima, i očekujem u narednoj godini još bolju saradnju, iako je ona na zadovoljavajućem nivou”, kazao je on.

Predsjednik Кovačević je kazao da nas med kao proizvod sve podsjeća kako su slatki plodovi kada je dobra organizacija.

“Ova manifestacija je jedan od bisera Septembarskih dana našeg grada, a septembar je svečarski dan u Nikšiću. Zaista bi ovi dani bili siromašni da nemamo ovakav događaj, koji je već postao tradicionalan i koji okuplja ovoliko proizvođača i dovodi mnogo značajnih gostiju, a podrška Opštine Nikšić u budućnosti neće izostati”, zaključio je Кovačević.

Dani meda su organizovani pod pokroviteljstvom ministarstva poljoprivrede i opštine Nikšić, a okupili su 41 izlagača iz zemlje i regiona.