Distribucija udžbenika čije je štampanje uveliko u toku počela je u utorak 10. avgusta a trajaće do početka školske godine, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Podgorice.

“Distribucija udžbenika je počela u utorak 10. avgusta i Zvod za udžbenike i nastvana sredstva Podgorice i ove godine je obezbijedio sve kako bi udžbenici i ove godine bili odštampani na vrijeme i spremni za predstojeću školsku godinu”, kazao je Dušan Petričević iz Zavoda u podgorici za Jutarnji program Televizije Crne Gore.
Ističu da su zadovoljni dinamikom distribucije. Dodaju da je Zavod u obavezi da fizički distribuira udžbenike do škola a dalja raspodjela unutar škole do đaka je, kažu, obaveza škole.
“Zavod je u obavezi da distribuira udžbenike za osnovce koji su besplatni a za srednje škole udžbenici se nalaze u maloprodajnim objektima”, dodaju iz Zavoda.
Napominju da je izmjena u udžebenicima ove godine jako malo.
“Odnose se na udžbenike Likovna kultura za sedmi razred i drugi razred Ginmnazije udžbenik Hemije i zbirka za taj predmet”, kazali su iz Zavoda i dodali da su cijene udžbenika za srednjoškolce iste kao prošle godine.
Izvor: RTVNK