Dobra rukometna predstava viđena je juce u prijatelsjkoj utakmici odigranoj u dvorani Rex u Kokotima (Podgorica). Protiv lidera II lige RK Morače poraženi su u poslednjim sekundama, ali zelja odnos, zalaganje i prije svega borbenost je za svaku pohvalu.

 

Do poluvremena igralo se gol za gol, odbrane su bile dominatne u jednoj i drugoj ekipi, a par promašenih zicera koštao je ekipu Trebjese da poluvrijeme završi sa negativnim skorom. U nastavku bolji pocetak iskusnije ekipe Morace i prednost od tri gola 14 :17 ali i brzi povratak trebjese za 18:18 u 45 minutu utakmice.

Do kraja se igralo gol za gol za konacnih 26 : 25 u poslednjem sekundama igre. U redovima Trebjese Ašanin najefikasnija sa 9 , dok su je odlično pratile Peković i Lalatović sa 5 golova , Dukić je postigla 3, dok su se Blečić i Bećirović po 2 puta upisali u listu strijelaca. U odbrambenim zadacima odlične Bećirović i Dukić, Raičević i Gezović su ukupno imale 16 odbrana.

Protiv znatno starije i iskusnije ekipe koja u svojim redovima ima igrače u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, pioniri Trebjese su sasvim neočekivano savladali ekipu Morace u premijernom meču u ovoj godini i to rezultatom 33 : 21 (18:12). Sjajnom odbranom i velikom borbenošću rezultat je rastao iz minuta u minut ,a na poluvrijeme se otišlo sa prednošću od 6 golova.

,,U nastavku smo zaigrali sa jos agresivnijom odbranom sto je rezultiralo da postignemo lake golove iz tranzicije i kontre” navodi trener Perović.

Šansu su dobili svi i na pravi način je iskoristili. Na golu odlični Bijelić i Baltić koji su ukupno sakupili 24 odbrane, dok se u napadu istakao Matijašević sa 8, a Đurković i Janjušević sa po 5 golova uvećali svoj saldo.