Muška rukometna reprezentacija Crne Gore priredila je senzaciju i plasirala se među 12 najboljih selekcija na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj.

Crnogorski rukometaši savladali su danas u Debrecinu, u trećem kolu, Sloveniju 33:32 (16:19) i kao drugopalsirani u A grupi izborili drugu fazu takmičenja.
Nastup u grupi završili su sa dva trijumfa i porazom.
Slavili su protiv Sjeverne Makedonije 28:24, a jedini poraz doživjeli su od Danske 30:21.
Crnogorski rukometaši napravili su čudo, tokom cijelog meča pružili su otpor rivalu i imali priključak, a u samom finišu, kada se to nije očekivalo, priredili iznenađenje.
Oslabljeni neigranjem “pozitivnih” Miloša Božovića, Stevana Vujovića i Stefana Čavora i povrijeđenog Mirka Radovića, crnogorski rukometaši odigrali su finiš za pamćenje i ostvarili jednu od najvećih pobjeda.
Crna Gora je u prvom poluvremenu dva puta imala prednost (8:7 i 9:8), a u 20. minutu bilo je 11:11.
Slovenija je sa četiri vezana pogotka povela 15:11, a prednost od četiri gola imala je u 37. minutu (23:19).
Crna Gora u 50. uspjela je da izjednači (28:28), a šest minuta kasnije i da povede (32:31).
Finiš i uloga junaka ponovo je pripala crnogorskom golmanu Nebojši Sinmiću, koji je odbranio dva sedmera i režirao pobjedu svog tima.
Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je igrač utakmice, Branko Vujović sa devet golova, po pet su dodali Miloš Vujović i Božo Anđelić, a jedan manje Radojica Čepić.
U slovenačkoj selekciji, koja nakon poraza završava takmičenje na EP, po šest pogopdaka postigli su Tilen Kodrin i Jure Dolenec.
U drugom meču A grupe, u 20 satio i 30 minuta, sastaće se Danska i Sjeverna Makedonija.
Izvor:Mina.