Za učenike prvih razreda nikšićkih osnovnih škola u Nikšiću, njih oko 700, izvedena je predstava „Plavi zekan“, inspirisana pjesmom Duška Radovića „Plavi zec“, pišu Vijesti.

Režiju predstave, koja je rađena u produkciji Međunarodnog Crna Gora kulturnog centra iz Nikšića, potpisuje Brano Koćalo, a igraju dječji zabavljač Nikola Vemić, sa gostima, Ivonom Garčević i Vukom Vemićem. Muziku i aranžman uradio je Rade Đurđevac, scenografiju Milorad Garčević, a kostime Ivana Vemić.

“’Plavi zekan’ je muzičko-scenski performans za djecu. Sastoji se od četiri vokalno-instrumentalne kompozicije i od kratkih, duhovitih pričica koje akter pripovijeda na sceni, a koje imaju ujedno i edukativni i zabavni karakter. Performans je zamišljen interaktivno. Zabavljač, u kostimu plavog zeca djeluje tako da u svoju izvedbu, kroz slobodne forme izraza, ‘uključuje’ i djecu u nastup”, naveli su iz Međunarodnog Crna Gora kulturnog centra.

Predstava je izvedena u okviru manifestacije “Septembarski dani” i “Nikšićka kulturna scena”, a u organizaciji Nikšićkog pozorišta.