Trajekt Foto: Siniša Luković

Iz Privredne komore (PKCG) apelovali su da se u što kraćem roku nađe adekvatno rješenje i trajektna linija Kamenari-Lepetane uspostavi uz optimalnu funkcionalnost, sa punim kapacitetom prevoza.

U saopštenju PKCG se navodi da je očigledno da ovo rješenje nije održivo i da uzrokuje značajno teže slove za normalno funkcionisanje saobraćaja, čime se nanosi velika šteta privredi i građanima.
Sa druge strane, teretni saobraćaj se, kako se dodaje, u ovom trenutku neminovno realizuje preko Kotora, iako je kruzing sezona već otpočela sa najavom dolaska velikih kruzera u Luku Kotor u martu, što će dodatno opteretiti protok saobraćaja kroz Kotor.
“Takođe, u kontekstu pripreme i realizacije aktivnosti na uspješnoj realizaciji predstojeće ljetnje sezone, ovakvo stanje je neprihvatljivo i uzrokovaće direktnu štetu turističkoj privredi, te stvoriti nova uska grla i satima produžiti vrijeme putovanja, u konačnom udaljavajući turiste i goste od naše ponude”, smatraju u Komori.
Iz PKCG su rekli da, bez namjere da cijene uzroke te situacije, ukazuju na potencijalne posljedice po ekonomiju Crne Gore.
Oni su podsjetili na to da je za adekvatno funkcionisanje ekonomskih procesa neophodno osposobiti infrastrukturu, a jedna od značajnih tačaka u tom smislu je da se u punom kapacitetu omogući nesmetano odvijanje saobraćaja i trajektnog prevoza putnika i vozila na relaciji Kamenare – Lepetane.
Izvor: MINA Business