Crnogorski odbojkaški klubovi će i naredne sezone imati pravo na pet mjesta u evropskim kupovima, od čega po mjesto u muškoj i ženskoj Ligi šampiona, saopšteno je iz Evropske odbojkaške konfederacije.

Iako je pitanje koliko će ih to pravo iskoristiti, posebno imajući u vidu dešavanja u Budvanskoj rivijeri, koja je godinama unazad lider u muškoj konkurenciji u našoj zemlji, crnogorska odbojka dobila je značajan broj mjesta u evropskim takmičenjima.
Na najnovijoj CEV rang- listi zemalja za takmičenje u evropskim kupovima, koja je napravljena na osnovu rezultata od 2013. do 2015. godine, Crna Gora je u muškoj konkurenciji ostala na 18. mjestu u konkurenciji 56 zemalja, sa 96 bodova.
To znači da će naši muški klubovi sljedeće sezone imati pravo na po jedno mjesto u Ligi šampiona, CEV kupu i Čelendž kupu.
Crna Gora je u ženskoj konkurenciji pala za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu i sada je na 32. mjestu, prva u grupi od 25 zemalja bez bodova. Taj plasman našoj zemlji donosi na mjesta u evrokupovima, po jedno u Ligi šampiona i Čelendž kupu.