Žiri Crnogorskog olimpijskog komiteta zasijedaće u petak u podne i odlučiti ko će biti najbolji sportista Crne Gore u 2016. godini.

Naša “kuća olimpizma” je objavila imena pet kandidata za najprestižniju nagradu koju crnogorski sportisti mogu dobiti u domovini.

Boksera Dejana Zlatičanina, profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji u boksu, organizacije WBC, predložili su Bokserski savez Crne Gore i Šahovski savez Crne Gore.

Marina Raković, karatistkinja Karate kluba Omladinac, treća sa Svjetskog prvenstva u borbama u kategoriji do 68 kilograma, kandidatkinja je Karate saveza Crne Gore.

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore predložio je vaterpolistu Aleksandra Ivovića, srebrnog sa Evropskog prvenstva.

Balša Radunović, as Tekvondo kluba Montenegro stars, treći sa Evropskog univerzitetskog prvenstva u borbama, kandidat je Tekvondo saveza Crne Gore.

Džudista nikšićkog Akademika, Nikola Gardašević, treći sa Balkanskog prvenstva i treći sa Evropskog kupa, dobio je podršku Džudo saveza Crne Gore.

Žiri će zasijedati u prostorijama Crnogorskog olimpijskog komiteta u Capital Plazi, u našem glavnom gradu. Proglašenje je zakazano za 23. decembar.