Nikšićanka Sladjana Perunović po deveti put trijumfovala je na 57. tradicionalnoj trci Trofej Podgorice – memorijal Veliša Mugoša.

Perunović je u trci seniorki na tri hiljade metara, kao i prošle godine, trijumfovala ispred klupske drugarice Lidije Todorović, dok je treća bila Anastasija Magdalenić iz bjelopoljskog Jedinstva.

Atletičar barskog Mornara Dragoljub Koprivica pobjednik je u muškoj kategoriji.

Kopivica, koji je peti put trijumfovao na podgoričkoj trci na pet hiljada metara, slavio je ispred Gorana Petrića iz pljevaljskog Rudara i Danila Janjuševića iz AK Nikšić.

Najbrži junior na hiljadu i po metara bio je Boris Čović iz Jedinstvoa, dok je u trci juniorki na hiljadu metara pobijedila njegova klupska drugarica Jovana Đurović.

U konkurenciji pionira najbrži na 800 metara bio je Vlado Đurović (Mornar), dok je u konkurenciji pionirki na 700 metara pobijedila njegova klupska drugarica Sara Ratknić.

U trci na učenika osnovnih škola pobijedili su
Pavle Vukčević (Sutjeska) i Dušica Lekić (Oktoih), dok su kod srednjoškolaca trijumfovali
Miloš Raičević (Spasoje Raspopović) i Gabrijela Ćetković (Građevinsko-geodetksa škola).

U trci veterana (40-50 godina), slavio je Momčilo Pejović (Podgorica), Slavoljub Miladinović slavio je u konkurenciji od 50 do 60 godina,
dok je u kategoriji veterana preko 60 godina najbrži bio Velimir Ćorović (Nikšić).

Najbrži rekreativac bio je Cetinjanin Đorđe Radović.

U konkurenciji vojnika i policajaca pobijedili su
Milorad Radojević (Pješadijski bataljon) i
Veselin Petrušić (PJP Nikšić).

U ukupnom plasmanu, u konkurenciji, osnovnih škola najbolja je bila Oktoih, a kod srednjoškolaca Građevinska škola Marko Radević.

Tradicionalna manifestacija, koja je održana 57. put u čast oslobođenja Podgorice, okupila je oko 600 takmičara i učenika osnovnih i srednjih škola.

Učesnici su trčali ulicom Slobode sa startom i ciljem na Trgu Republike.