Marko Perućica, šef kabineta predsjednika, u ime predsjednika Opštine Nikšić, obišao je Javnu ustanovu Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, u kojoj su u toku radovi na primjeni mjera energetske efikasnosti, koji će poboljšati uslove i doprinijeti kvalitetnijem izvođenju vaspitno-obrazovnog procesa, stvarajući uslove za dostizanje evropskih standarda u oblasti zaštite životne sredine.

Škola je danas počela s radom jer je nastava bila odložena zbog sprovođenja projekta rekonstrukcije „Unapređenje energetske efikasnosti u javnim zgradama“, koji Vlada Crne Gore realizuje uz podršku NJemačke razvojne banke. Radovi na rekonstrukciji tog objekta, vrijedni blizu milion evra, počeli su početkom jula i biće završeni do 5. decembra ove godine.

Perućica je izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova i ocijenio da će njihova realizacija unaprijediti energetsku efikasnost objekta i poboljšati školske uslove.

Direktor škole Marko Marojević, zahvaljujući na posjeti, upoznao je šefa kabineta sa dosadašnjim radovima i istakao da je završen veliki dio planiranog posla.

Projekat obuhvata radove na omotaču i unutrašnjem dijelu objekta, uključujući, između ostalog, zamjenu sistema grijanja i rasvjete i rekonstrukciju kanalizacione mreže, čime će objekat biti kompletno renoviran.

Ekonomsko-ugostiteljsku školu pohađa oko 950 učenika različitih obrazovnih profila, od čega 18 djece sa posebnim potrebama