Omladinsko prvenstvo Crne Gore igrano je od 24. do 28. avgusta u Multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportskog centra.

U muškoj konkurenciji nastupilo je 35 igrača, koji su se nadmetali u devet kola po švajcarskom sistemu. Trojica prvoplasiranih su: Peko Đurović 8,5, Vuk Miletić 8, Mihailo Pušara 6,5.
Novi omladinski prvak Crne Gore je šesnaestogodišnji Peko Đurović sa Cetinja, član ŠK Crnogorac koji je nakon sjajnom igrom ostvario skor od 8,5 poena. Drugo mjesto pripalo je braniocu titule Vuku Miletiću koji je sakupio 8 poena, a jedini poraz pretrpio je u petom kolu od Đurovića u partiji koja je odlučila pobjednika prvenstva. Treće mjesto zauzeo je mladi Mihailo Pušara iz Herceg Novog koji je pružio sjajnu igru i prijatno iznenadio.
U konkurenciji dama nastupilo je 11 igračica, koje su igrale 7 kola po švajcarskom sistemu. Konačan poredak je: Mateja Popović 6, Katarina Đukić 5, Milena Mosurović 5
Reprezentativka Mateja Popović je neporažena sa pet pobjeda i dva remija došla do titule, opravdavši prvo mjesto po startnom rejtingu. Dodatni kriterijumi su odličili da srebro pripadne Katarini Đukić, ćerki našeg velemajstora Nikole, koja najavljuje sjajne igre u budućnosti, a bronza reprezentativki Mileni Mosurović.
Sudijski posao su obavljali Igor Vujačić i Mladen Popović.

Šahisti