Inicijativa dvadeset pet crkvenih odbora Banjsko-rudinske parohije da se parohu Radenku Koprivici olakša pastirski život i obezbijedi vozilo koje će mu omogućiti da stigne do najudaljenije kuće i porodice, urodila je plodom.

 

Umjesto dosadašnjeg „golfa 2“ proizvedenog prije 35. godina sveštenik Koprivica će koristiti „dačiju daster“, sigurnog četvorotočkaša na banjsko-rudinskim lošim putevima. Skromnost ovog sveštenika i ovog puta je progovorila, jer smatra da on ničim nije zaslužio takvu nagradu.

 

Međutim, vjerni narod nije mislio tako, jer pamti sve ono što je činio i čini na obnovi vjere, crkava i manastira.

 

“Poznato je da je ovo područje razuđeno od Pareža do Troglava, a putevi su u veoma lošem stanju. Paroh je uoči slave Svetog Jovana Krstitelja obišao 105 kuća sa vremešnim i dotrajalim „golfom 2“.

Smatrali smo da bi nabavka novog vozila za našeg duhovnika bio fin i koristan gest. Svi smo uzeli učešća, sakupili dovoljno sredstava i evo ključevi od vozila čekaju oca Radenka da ih uzme”, kazao je jedan od pokretača ove inicijative Risto Baćović.

Marinko Koprivica je rekao da mu je posebna čast što njihovo pleme ima sveštenika i paroha brata i oca Radenka.

“Oče Radenko nije sramota kad ljudi hoće da časte, jer su imali dobru ideju i dobru volju. Zajedno su s nama svi Banjani i svi Klenčani”, kazao je Koprivica.

Paroh banjsko-rudinski zahvalio se na poklonu.

“Ostaje mi da vam se zahvalim da vam Bog vrati svakim dobrom na vaš trud, vašu ljubav i na ovaj prilog koji ste pokazali meni kao vašem parohu. Neka bi Bog vratio vašim porodicama i vama višestruko na ovoj žrtvi ljubavi, na ovome daru velikome”, kazao je paroh Koprivica.

 

U Banjsko-rudinskoj parohiji nalazi se 25 crkava i dva manastira, Kosijerevo i Somina.

 

Izvor: Dan