Advokatska komora Crne Gore (AK) suspendovala je advokaticu Mirjanu Pajković, saopšteno je iz AK. Pajković je juče prekinula štrajk advokata i odazvala se pozivu Višeg tužilaštva da zastupa Nikšićanina Luku Krivokapića, koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanina Matije Vujovića.

 

Iz AK su kazali da obustava pružanja pravne pomoći nije prekinuta.

 

 

“Povodom medijskih navoda u vezi pružene odbrane Nikšićaninu Luki Krivokapiću, zbog sumnje da je učinio teško krivično djelo, a od strane advokatice Mirjane Pajković iz Berana, Advokatska komora Crne Gore obavještava javnost da postupanjem advokatice Pajković obustava pružanja pravne pomoći advokata, nije prekinuta. Upućujemo javnost da je postupanje advokatice Pajković protivno odlukama Upravnog odbora Advokatske komore i da predstavlja težu povredu dužnosti advokata, shodno čl. 89, st. 4 Statuta Advokatske komore i povredu odredbe čl. 135 ta6. 2, Kodeksa profesionalne etike advokata”, navodi se u saopštenju AK koji potpisuje njen predsjednik Zdravko Begović.

 

U saopštenju se dodaje da je Upravni odbor AK na sjednici 6. juna jednoglasno odlučio da se donese Odluka o privremenoj zabrani bavljenja advokaturom (suspenzija) za Pajković, od dana donošenja odluke do okončanja disciplinskog postupka.

Izvor: Vijesti