Osim plaža, zanimljivih uvala i drugih prirodnih ljepota, Crna Gora ljeti nudi i još ponešto. I ove sezone moći ćete da uživate u brojnim koncertima i festivalima.

Sea Dance festival biće održan od 26. do 28. avgusta u tirkiznoj uvali plaže Buljarica. Za sada ovaj najpopularniji ljetnji festival predvode evrovizijski fenomeni Kalush Orchestra – pobjednici Evrovizije i Konstrakta, kao i vodeća regionalna senzacija Dubioza Kolektiv, a vrlo brzo biće objavljena mnoga druga imena koja će obilježiti ljetnju sezonu na crnogorskom primorju.“

Osim toga, ljeto u Crnoj Gori biće bogatije i za The Hype festival – novi muzički festival koji će se u Herceg Novom održati od 19. do 21. avgusta i okupiti elitu regionalne muzičke scene.

Nastupiće Džiboni, Bajaga i instruktori, Who See, Hladno pivo, TBF i Silente, Dr Nele Karajlić i drugi.
Pored navedenih večernjih koncerata, tokom svih dana festivala očekuju vas dnevne žurke na plaži, kao i puno propratnih događaja duž hercegnovske rivijere.

U Baru će se svakog petka od 16. jula do 6. avgusta održavati poznata muzička manifestacija “Ljeto sa zvijezdama” za sve ljubitelje raznih žanrova sa izvođačima iz Crne Gore i bivših YU republika.

Tokom ljetnje turističke sezone na Velikoj plaži u Ulcinju planirano je održavanje jednog od najuzbudljivijih doživljaja na moru, koji svake godine sve više privlači.

Spoj etno i rok kulture, prepoznatljivog zvuka i još prepoznatljivijih imena. Muzika koja spaja region, pjesme koje ga opisuju, izvođači uz koje su odrastale generacije. Sve to donosi prvi Internacionalni rok & etno festival.
Daleko od gradske gužve, u moderno uređenom Hajdari public parku, na najjužnijoj tački u države sprema se muzički spektakl koji će obilježiti ljeto. Epitet turističkog centra koji Ulcinj i inače ima, ovaj događaj će samo dodatno istaći i učiniti ovo malo turističkog mjesta i kulturnim centrom države. Dane provedite na nekoj od prelijepih plaža, a onda se spremite i dođite na najbolju zabavu u gradu. Vrijeme je za dobri stari zvuk i nove uspomene.

Na prvi Internacionalni rok & etno festival stižu najveća regionalna muzička imena, a osim vrsnog muzičkog programa, posjetioce očekuje bogat kulturmo umjetnički sadržaj:
Nastup folklornih grupa sa Zapadnog Balkana
Izložba umjetnika
Sajam rukotvorina
Modna revija
I ovo je samo početak, jer su organizatori pripremili niz iznenađenja, što znači da ovakav doživljaj ne želite da propustite!
Od 04. do 07. avgusta budite dio najboljeg ljetnjeg muzičkog festivala!

Tradiciionalno u Budvi se i ovog ljeta održava Grad Teatar, skup muzičkih, glumačkih, likovnih i književnih dešavanja.

Takođe, za 28. jun je najavljeno otvaranje festivala Purgatorije u okviru kog posjetioce očekuju brojna dešavanja na ljetnjoj sceni Ljetnjikovca Buća koji svake godine privlači sve veći broj posjetilaca.

Najveći nikšićki festival Lake fest će se održati od 4. do 6. avgusta. Lajn ap biće objavljen narednih dana, a prema najavama organizatora, cijene će ostati na prošlogodišnjem nivou.

Četvrti Wild Beauty Art festival održaće se na različitim lokacijama Žabljaka, Durmitora i Crnog jezera od 10. jula do 15. avgusta.