U Tehnopolisu Demo dan

EIT Jumpstarter je vodeći, među-industrijski program Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) koji ima cilj da podrži razvoj preduzetništva i inovacija na području centralno-istočne i južne Evrope, uvezujući inovativna rješenja sa industrijskom tražnjom.

Kao strateški partner programa za Crnu Goru, IPC Tehnopolis će šestog aprila organizovati online Pre-Jumpstarter radionicu, na kojoj će detaljno biti predstavljene sve informacije o programu koje je potrebno da znate.
Na tročasovnoj radionici upoznati će biti sa EIT Jumstarter programom, uslovima takmičenja, kriterijumima za prijavu, načinu apliciranja, a savladaće i meke osnovne preduzetničke vještine i dobiti uvid u lokalni startatap ekosistem.
Deset najboljih ideja će učestvovati u EIT Jumpstarter takmičenju i imati priliku da osvoji glavnu nagradu u iznosu od 10.000 eura. Pored novčane nagrade, učešće u ovom programu otvara vrata ka evropskim tržištima i najbolje timove povezuje sa tri velika industrijska partnera EIT zajednice, kako što su GE Healthcare, Siemens, Philips, Roche, Bosch, Nestle, Pepsico i Maspek, između ostalih.
Program je namijenjen idejama iz sedam oblasti i to: health care, food, raw materials, energy, urban mobility, manufacturing industries i new European Bauhaus.
Ko može da se prijavi? Pre-Jumpstarter radionica je posvećena svim pojedincima i timovima koji imaju inovativne ideje: istraživačima, studentima master i doktorskih studija, inovatorima i preduzetnicima, koji imaju ideju iz jednog od gore navedenih sektora i planiraju da pokrenu biznis u skorijoj budućnosti. Potrebna vam je samo ideja i ništa drugo!
Registracija je obavezna na linku https://eithealth.eventscase.com/EN/pre-jumpstarter-2021 nakon koje ćete dobiti dalja uputstva.
Uz pomoć najboljih stručnjaka u klasi, kreativne zajednice i jedinstvenog znanja, cilj EIT Jumpstarter predakceleracijskog programa je da podrži inovatore i preduzetnike da izgrade održiv poslovni model oko svojih inovativnih ideja, da ideju validiraju na tržištu i ako potvrde da je ona održiva, podstiču timove da se pravno registruju.
Od 2017. godine, kroz program je prošlo 348 startap timova, a 2019. godine EIT Jumpstarter je dobio Nagradu za najbolje udruženje sa trening inicijativom koju dodijeljuje Evropska Asocijacija.
Prijave za EIT Jumpstarter predakceleracijski program su otvorene do 16. aprila,a a više informacija možete pronaći na https://eit.europa.eu/…/opportunities/eit-jumpstarter-2021.