Spomen – kuća „Vojvoda Gavro Vuković“, Šeko Šabotić, izložba

U Spomen – kući „Vojvoda Gavro Vuković“ otvorena je izložba slika, crteža i skulptura likovnog umjetnika Šeka Šabotića pod nazivom „Geometrijska harmonija“.

Postavku čine tridesetak ulja na platnu, crno – bijelih crteža, portreta i skulptura.
Šabotić je rođen u Petnjici. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću na Pedagoškom odsjeku, na grupi za likovno vaspitanje. Živi i stvara u rodnom Bihoru.
Prof. dr Aleksandar Ćilikov o djelu Šeka Šabotića kaže:„Nakon uvida u Šabotićevu biografiju i realizovana likovna ostvarenja, nameće se utisak da je riječ o specifičnoj „donkihotovskoj“ ličnosti, vrsnom poznavaocu brojnih likovnih tehnika i umijeća. S obzirom na evidentne umjetničke kvalitete, čini se da je u određenom smislu Šabotić nepravedno zapostavljen od strane aktuelne likovne kritike i nedovoljno medijski promovisan“.
Da tako ne bude potrudila se Slobodanka Ivanović, direktorka Centra za kulturu i Irvin Masličić, urednik likovnih programa organizacijom ove izložbe.
Voditeljka programa bila je Gorica Ćulafić, urednica kulturnih – umjetničkih programa koja je, u ime organizatora, otvorila ovu izložbu.
Izložba će biti otvorena u narednih 14 dana u periodu od 7 – 14 časova.