Svečano otvaranje društvenog kluba za osobe sa invaliditetom (OSI) upriličeno je u četvrtak, 9. novembra.

Otvaranje kluba je propraćeno likovnom izložbom radova članova, a na početku otvaranja prisutnima se obratio izvršni direktor Blagoje Šturanović, uz riječi da je ovo veliki dan za NVO Mozaik i za zajednicu osoba sa invaliditetom.

Nakon njegovog obraćanja, predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević je svečano otvorio klub i izrazio zadovoljstvo o saradnji između lokalne uprave i naše organizacije.

Sanja Zindović, projektna menadžerka UNDP-a je istakla glavnu funkciju kluba, da je to neprocjenjivo središte podrške i motivacije za OSI, a i za sve one koji su voljni da svoju kreativnost i slobodno vrijeme ulože u napredak lokalne zajednice.

Milena Krivokapić, akademska slikarka i članica tima NVO Mozaik je prenijela svoje iskustvo u radu slikarskih radionica u okviru kluba i zadovoljstvo postignutim rezultatima i nastalim likovnim djelima.

“Još jednom želimo da se zahvalimo svim učesnicima današnjeg otvaranja i izložbe”, saopštili su na stranici NVO “Mozaik”.

Projekat “ADAPT to EMPOWER” je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD2 program se realizuje u partnerstvu sa 14 lokalnih samouprava, u okviru pet klastera među kojima je i klaster Zajedno Nikšić i Plužine.