Nikšićko Udruženje za zaštitu životinja saopštilo je da je na više lokacija u gradu ostavljen otrov za pse i apelovalo na građane da ih obavijeste o ugroženim životinjama.

Agonija traje već četiri dana.

Prvo je vlasnički pas otrovan u večernjim satima na uglu kod Pivnice, sljedeće jutro u dvorištu preko puta vrtića Kosovke djevojke.

Otrov je uočen u reonu od Stare pošte, Manastirske ulice, a od danas i u strogom centru grada kao i u blizini parka.

 

Ljubitelji životinja uspjeli su da spasu dva psa, kod Hipotekarne banke i kod Akademika.

Iz Udruženja za zaštitu životinja rekli su nam da su još dva psa nestala iz centra kao i da skoro pa na svakoj lokaciji gdje je nađen otrov, nađeni su i mrtvi golubovi.

Danas je naloženo i izuzimanje snimaka sa kamera na lokacijama u blizini.

Ovo, nažalost nije prvi put da se dešava u Nikšiću. Nesavjesni pojedinci na najbrutalniji način ubijaju pse po nikšićkim ulicama, a otrov se tako može naći na mnogim mjestima u gradu, od parkova, preko dvorišta škola i ulica, jer samim tim i bezbjednost građana je ugrožena.

Podsjećamo da u Krivičnom zakonu Crne Gore, u članu 309, piše da onaj ko, kršeći propise ubije, povrijedi ili muči životinju, kažnjava se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Do sada nije procesiruano nijedno odgovorno lice, a često se događa da ni sami građani ne prijavljuju takve slučajeve, uvjereni da time ništa ne postižu.