Osvrni se u gnjevu

Povodom Dana Nikšićkog pozorišta u srijedu, 16. februara, biće izvedena predstava „Osvrni se u gnjevu“, sa početkom u 20h.

Predstavu je režirao Jug Đorđević prema tekstu Džona Ozborna. Igraju: Jovan Krivokapić, Maja Stojanović, Nikola Vasiljević, Gordana Mićunović i Boban Čvorović.
„Osvrni se u gnjevu Džona Ozborna je dramski tekst koji je najavio dolazak generacije gnevnih mladih muškaraca, bilo da su u pitanju pisci ili protagonisti njihovih narativa. Po izlasku teksta, pedesetih godina prošlog veka, kritičari su bili podeljenih mišljenja – neki su mrzeli komad i glavnog junaka Džimija Portera, ali je većina ipak prepoznala Ozborna kao novu talentovanu figuru pozorišta, a sam tekst kao izrazito važan jer govori o problemima mladih u posleratnoj Engleskoj. Međutim, pod kategorijom ,,mladi“ ovde se najpre mislilo na mlade muškarce. Oni čiji su životi, problemi i brige u fokusu tada, a nažalost i više od pola veka kasnije, jesu upravo muškarci. Iz tog razloga, želeli smo da u ovom tumačenju Ozbornovog komada pomerimo fokus na žene i istražimo na koje se načine one bore sa teretom sveta u kom junaci i junakinje ove priče žive. Izazovi tog sveta, iako deluje da je on sam daleko, ipak su nam veoma bliski, jedino što više nemamo samo gnevne mlade muškarce, već srećom i sve više gnevnih žena“, napisala je dramaturškinja Tijana Grumić.
Ulaz je besplatan uz obaveznu rezervaciju karata na broj 067 932 646 koje se mogu preuzeti na biletarnici Nikšićkog pozorišta na dan izvođenja predstave.
Predstava će se odigrati uz poštovanje svih epidemioloških mjera.