Veljko Ostojić iz Udruženja raftera pozvao je sve da se uključe u akciju pronalaženja dječaka koji je prošlog petka ispao iz vozila nakon slijetanja u kanjon rijeke Tare.

Tijelo njegove sestre pronašli su skiperi u Tari u nedjelju 9. oktobra.
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak, na dijelu puta između Splavišta i Premćanskog mosta, nastradala je njihova majka Jelena Vuković (27) iz Mojkovca, koja je upravljala automobilom.
Ona se sa svoje troje djece, krećući se prema Đurđevića Tari, iz zasada neutvrđenih razloga automobilom survala u provaliju duboku dvadesetak metara, u korito Tare.
Odmah nakon nesreće, spasioci su izvukli živo maloljetno dijete, koje je prevezeno u pljevaljsku bolnicu.
“Ne smijemo dozvoliti da Tara bude ovakva i da poraste nivo rijeke. Tara je brza i hladna, nepristupačni tereni i pazite se, budite oprezni. Uključeni su profesionalni ronioci iz Bijele, vojska Crne Gore i momci koji rone na dah, skiperi Tare, Mojkovca, Kolašina, Pljevalja, Žabljaka i prijatelji rafteri sa Šćepan Polja, policija Žabljaka i Pljevalja i antiteroristička jedinica policije, radnici NP Durmitor, Služba spasavanja Plužine na čelu sa Mirkom Cicmilom, vatrogasci sa Žabljaka, Pljevalja, Mojkovca i Nikšića, vlasnici hotela, prodavnica, restorana, građevinskih firmi, rodbina i građani koji obilaze priobalni dio Tare”, rekao je Ostojić “Vijestima”.