Mladi NK

 

Povodom Međunarodnog dana mira i Evropskog dana jezika pod nazivom “Pravo na mir – 70 godina Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima”, 26. septembra priređena je proslava u JU OŠ “Milija Nikčević”, saopštili su iz ove škole.

JU OŠ “Milija Nikčević” je u saradnji sa Udruženjem nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM pokrenula inicijativu za obilježavanje Međunarodnog dana mira 21. septembra i Evropskog dana jezika 26. septembra na opštinskom nivou.

Direktorica Slavica Perošević je u svom pozdravnom govoru istakla da se na poziv odazvalo 7 osnovnih škola, i to: “Jagoš Kontić”, “Olga Golović”, “Bogdan Kotlica”, “Radoje Čizmović”, “Jovan Draganić”, “Braća Ribar” i “Braća Labudović”.

Proslavi su, pored učenika, nastavnika i direktora pomenutih škola i škole domaćina prisustvovale i Nataša Perić, samostalna savjetnica iz Odsjeka za međunarodnu saradnju i odnose s javnošću Zavoda za školstvo, Milka Cerović, nacionalna koordinatorka za obilježavanje Evropskog dana jezika za Crnu Goru, kao i Maddeleine Lewis, profesorica na Filološkom fakultetu, Fulbright stipendistkinja iz Sjedinjenih Američkih Država.

Više od 100 učenika od IV do IX razreda je izvelo 14 tačaka (performansa, recitacija, muzičkih numera) na crnogorskom, engleskom, italijanskom, ruskom, njemačkom i francuskom jeziku.

Pozitivna energija i dobro raspoloženje su jedan od pokazatelja uspješnosti događaja, kao i podsticaj za dalju saradnju među školama.