Nedjelja globalnog obrazovanja – Preduzmimo akciju u novembru da promovišemo solidarnost i pravičnost kroz obrazovanje, povodom obilježavanja Sedmice globalnog obrazovanja (14 – 20. novembar) u JU OŠ „Milija Nikčević” realizuju se mnogobrojne aktivnosti.

Učenici VIII-1 odjeljenja Aleksa i Darija Aprcović, uz pomoć predmetne nastavnice, realizovali su aktivnosti povodom Sedmice globalnog obrazovanja. Učenicima su predstavili osnove globalnog obrazovanja i upoznali ih sa novom terminologijom na njemačkom jeziku. Ostali su postavljali pitanja i kroz diskusiju dolazili do odgovora.

Zajednički su se osvrnuli na proklamovane ciljeve definisali ih.

Nakon prezentacije, učenice Sara Rovčanin, Isidora Nikčević i Dajana Zorić su napravile pano na temu ,,Globalno obrazovanje na njemačkom jeziku“.

Aktivnost je realizovala nastavnica njemačkog jezika Anđela Krivokapić.

Nedjelja globalnog obrazovanja je inicijativa koju sprovodi Centar „Sjever – jug“ Savjeta Evrope u saradnji sa partnerima iz zemalja članica, a koja ima za cilj da razvije, poboljša i podrži strategije i izgradnju kapaciteta za globalno obrazovanje i fokusirana je na 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija (SDG).y