pr centar

Uloga novinara je nemjerljiva i nezamjenjiva, jer saopštavanjem provjerenih, potpunih i istinitih informacija o koronavirusu i imunizaciji pomažu zdravstvenom sistemu i preveniraju pandemiju lažnih vijesti, poručio je epidemiolog dr Senad Begić na treningu “Edukacija novinara povodom predstojeće covid-19 imunizacije”, koji je u Budvi organizovao Institut za javno zdravlje uz podršku UNICEF-a i Britanske ambasade u Podgorici.

Begić je kazao da je zvanična politika Instituta za javno zdravlje apsolutna transparentnost i saradnja sa medijima i svim članovima društva.
“Institut za javano zdravlje posebnu pažnju posvećuje medijima i naglašava njihovu ulogu u adekvatnom, pravilnom i uspješnom postupanju sa novim koronavirosom. Primijetili smo da način komunikacije sa medijima, novinarima ne ostavlja mnogo prostora i vremena da postave sva pitanja i zbog toga smo odlučili da organizujemo trening na kome bi imali priliku da u otvorenoj, prijateljskoj, manje formalnoj atmosferi odgovorimo na apsolutno sve što bi novinari željeli da znaju vezano za vakcine i vakcinaciju protiv covid-19“, rekao je Begić.
Izvor: CdM