U organizaciji NVO UZPD Nikšić, a u okviru projekta ER2=S2 (Jednakost, poštovanje, prava= društveno zadovoljstvo) organizovan je sportski kamp za osobe sa invaliditetom. Kamp je organizovan u Čanju a učestvovalo je 25 osoba sa invaliditetom i osoblje projekta.

Sportski kamp u Čanju

Pored sportskih aktivnosti oni su imali priliku da se kupaju i sunčaju, da se druže, bile su im organizovane zabavne i sportske radionice i žurke a sve uz podršku sportskog trenera i dva animatora.

Održano je i takmičenje u sportskim disciplinama, gdje su svi bili pobjednici.

Sportski kamp je trajao tri dana od 08. do 11. septembra a cilj održavanja kampa je je povećanje fizičkih aktivnosti osoba sa invaliditetom kako bi se omogućila fizička spremnost, kondicija OSI ali i socijalizacija i integracija ne samo OSI, već i članova porodica. U okviru pripreme kampa sportski trener i fizioterapeut su realizovali sa korisnicima trening za sportski kamp i takmičenje.

“Ovaj kamp je mnogo značio i roditeljima i članovima porodica, koji su se uključili u sve aktivnosti, ali su istovremeno imali priliku da se druže, zabavljaju i razmijene svoja iskustva u radu sa osobama sa invaliditetom”, poručuju organizatori.