mipto, policija, tužilaštvo

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv policajaca i tri građanina zbog zloupotrebe službeno položaja, primanja mita i davanja mita.

Optuženi su policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić G.Z., S.M., policajac K.V. iz Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi, kao i policijski službenik – pripravnik D.N. iz Centra bezbjednosti Budva.
Okrivljeni su i građani Đ.N. i M.Z. iz Nikšića i B.V. iz Herceg Novog.
Nakon hapšenja krajem februra, iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, u koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, realizovalo operativnu akciju koja je sprovođena u višemjesečnom periodu i bila usmjerena na otkrivanje nezakonitog postupanja policijskih službenika u vršenju policijskih poslova i primjeni policijskih ovlašćenja.
“Na osnovu utvrđenih činjenica i dokaza koji su ukazivali na nezakonito postupanje policijskih službenika, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je Višem državnom tužilaštvu Podgorica podnijelo izvještaj – krivičnu prijavu protiv 10 policijskih službenika zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela primanje mita, zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i protiv tri crnogorska i dva strana državljanina, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela davanje mita i podstrekavanje na izvršenje krivičnog djela primanje mita”, saopšteno je tada.
Izvor; Vijesti