Šef kabineta predsjednika Opštine Nikšić Marko Perućica je kazao da su u toku pripreme za novogodišnje ukrašavanje grada.

“Opština Nikšić je ove godine izdvojila iz budžeta 40.000 eura za kićenje grada. Uz to, moramo napomenuti da imamo društveno-odgovorne kompanije koje nam svake godine kroz sponzorstva doniraju određena novčana sredstva koja upotrijebimo za kićenje grada“, kazao je Perućica.

Pripremne aktivnosti su u toku, a podrazumijevaju provjeru ispravnosti nakita od prethodnih godina, lampica i rasvjete, ali se i izrađuje određeni novi nakit.

“Protekle godine smo kupili određenu količinu novog nakita, ali imamo i nesavjesne pojedince u našem gradu koji su pričinili znatnu štetu na tom nakitu. Tako da pored popravke nakita sa sredstvima koja je opredijelila Opština Nikšić ove godine za te namjene kupićemo novi nakit, a na zadovoljstvo naših sugrađana da grad bude što ljepše okićen“, istakao je Perućica dodajući da planiraju ukrašavanje da završe do 15.decembra.

Uz Trg Slobode, Njegoševu ulice, Bulevare Vuka Mićunovića i 13. jul, te četiri kružna toka, ove godine praznični nakit će biti postavljen i u ulicama Vučedolskoj i Petoj Proleterskoj.

Predstojeće praznik Nikšić će i ove godine dočekivati sa sada već tadicionalnim Novogodišnjim i Božićnim bazarom na Trgu Slobode.

“Bazar će se održati u periodu od 20.decembra do 20.januara. Očekujemo bogatu ponudu za naše sugrađane“, istakao je Perućica.

Izvor: RTCG