U Crnoj Gori se danas saobraća po mokrim putevima, saopštio je Auto-moto savez.

 

Upozorava se da jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim putevima, pa se savjetuju vozači da budu oprezni i poštuju saobraćajna pravila.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva saobraća se bez zastoja na mjestima izvođenja radova, dok je na na magistralnom putu Ulcinj – Krute, saobraćaj prekinut zbog izvođenja minerskih radova.

Na regionalnom putu Petrovići – Vraćenovići, zbog završnih radova, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam sati i 30 minuta do deset sati i 30 minuta i od 12 sati i 30 minuta do 14 sati.

Zbog rekonstrukcije puta Krstac Lovćen – Ivanova Korita doći će do potpune obustave saobraćaja od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto-puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog završnih radova na regionalnom putu R-1, na dionici Cetinje – Njeguši, na mjestima izvođenja radova saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Do zavrsetka gradnje kanala za atmosferske vode u Risnu na ukrštanju dionica Kamenari – Kotor i starog puta Risan – Grahovo, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Saobraćaj je umjerenog inteziteta.