Na putevima u Crnoj Gori zbog nestabilnog vremena i povremene kiše, je neophodna krajnje oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putevima, saopštili su iz Auto-moto saveza.

Oni su upozorili da su na dionicama koje prolaze duž usjeka mogući odroni, dok je tamo gdje se izvode radovi obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionici Brajići – Lapčići, saobraćaj će biti obustavljen od deset do 13 i od 15.30 do 18 sati.

Zbog završnih radova na regionalnom putu R-1,dionica Cetinje-Njeguši, saobraćaj za sve vrste vozila biće totalno obustvaljen od devet do 12 sati i od 15 do 17 sati.

Na magistralnom putu Ulcinj – Krute, saobraćaj je prekinut zbog izvođenja minerskih radova.

Na regionalnom putu Petrovići – Vraćenovići, zbog završnih radova, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od 8.30 do 10.30 i od 12.30 do 14 časova.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto-puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog sanacije puta na jadranskoj magistrali na dionici od Lepetana do Petrovca promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Režim saobraćaja će na ukrštanju magistralnog puta Kamenari – Kotor i starog od Risna do Grahova, do završetka gradnje kanala za atmosferske vode u Risnu, biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, na mjestu izvođenja radova.

Zbog rekonstrukcije puta Krstac Lovćen – Ivanova Korita doći će do potpune obustave saobraćaja od deset do 12 i od 14 do 16 časova.

Do završetka gradnje kanala za atmosferske vode u Risnu na ukrštanju dionica Kamenari-Kotor i starog puta Risan-Grahovo, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.