U Crnoj Gori se saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima. U višim planinskim predjelma pored mjestimično ugaženog snijega skrećemo pažnju na mogućnost poledice. Zbog temperaturnih razlika učestaliji su odroni na dionicama koje prolaze kroz usjeke saopšteno je iz Auto – moto saveza Crne Gore.

Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila do 31.03.2017. godine. Narednih dana na dionicama gdje se izvode radovi neće biti obustave saobraćaja.
Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M2 Cetinje – Budva, dionica Brajići – Lapčici i dionica na Ugnji, treća traka Obzovica, saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično. Saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom. Na regionalnom putu R1 dionica Cetinje – Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Na magistralnom putu M2,3 dionica Podgorica – Cetinje lokalitet tunel Mekavac, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

U protekla 24 časa na putevima u zemlji dogodilo se 11 sobraćajnih nesreća u kojima su tri osobe zadobile lakše i teže povrede.