Agencija za lokalnu demokratiju (ALD) za potrebe projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, finansiranom od strane Evropske komisije poziva sve zainteresovane da učestvuju u dvodnevnoj radionici (11. i 15. avgusta) pričanja priče kroz fotografiju.

“Omladinska foto patrola” realizuje se kroz program Civil Society Facility, Operating grants IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations, a namijenjena je mladim osobama, od 16 do 30 godina.

Zadatak je da se, uz pomoć dijela umjetničkog tima “Lake fast-a ” ispriča priča o mladima u opštini Nikšić. Najbolji radovi nastali tokom radionice biće predstavljeni publici u Nikšiću, Subotici, Knjaževcu, Mostaru, Prijedoru, Zavidovićima, Peći, i Vevčanima.

Ukoliko ste mladi, kreativni i volite svoj grad prijavite se za učešće u ovom projektu. Nije neophodno da imate profesionalne fotoaparate, fotografije mogu biti slikane vašim smartfonom, tabletom, video kamerom, ili bilo kojim drugim uređajem koji može da slika, ali da rezolucija bude solidnog kvaliteta.

Zabilježene fotografije će biti izložene na Krupcu gdje će se vršiti izbor 10 najboljih fotografija koje će biti dio Regionalne umjetničke ture.

Prijavu za učešće zajedno sa kontakt podacima i kratkim opisom vas i motiva zbog kojih se prijavljujete, kao i sa par vaših fotografija, možete poslati na mail aldnk@t-com.me.

Z.N.