Vlada Crne Gore usvojila je predlog Ministarstva sporta i mladih, te dala saglasnost za finansiranje izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja sportske infrastrukture. Sprovodiće se radovi na pet sportskih terena, tri sportske sale u okviru školskih objekata, jednog školskog igrališta i biciklističke i trim staze.

Radovi će se odvijati u sljedećim crnogorskim opštinama: Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Mojkovcu, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama.

,,U cilju kontinuiranog unaprjeđivanja oblasti sportske infrastrukture, za pomenute projekte, Ministarstvo sporta i mladih opredijelilo je finansijsku podršku, u ukupnom iznosu od oko 600 hiljada eura. Stvaranje neophodnih uslova za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima djece, mladih i građana predstavlja centralni motiv ove inicijative”, istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Ministarstvo sporta i mladih napominje da je od početka svog rada definisalo oblast sportske infrastrukture kao jedan od ključnih prioriteta jer ista predstavlja preduslov za bavljenje sportom.

Izvor:Rtnk