turisti

 

U Crnoj Gori je, prema podacima od prošlog četvrtka, boravilo oko 18,2 hiljade turista, saopštila je predstavnica Nacionalne trustičke destinacije (NTO), Milena Vujović.

“Prema podacima koje lokalne turističke organizacije dostavljaju NTO-u svakog četvrtka, 19. januara je u Crnoj Gori boravilo oko 18,2 hiljade turista, 140 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, a 149 odsto više u odnosu na rekordnu 2019”, rekla je Vujović za Mediabiro.

Ona je navela da je trenutno najposjećenija Budva, u kojoj boravi negdje oko tri puta više gostiju u odnosu na isti prošlogodišnji period, odnosno čak pet puta više u odnosu na isti period 2019.

“I ostali gradovi na primorju bilježe odličnu posjećenost. U Kotoru i Tivtu boravilo je oko 2,5 odsto više gostiju u poređenju sa prethodnom godinom”, kazala je Vujović.

Situacija na sjeveru je u protekloj sedmici dosta bolja, sudeći po velikoj posjećenosti tokom vikenda.

“Svi smo željno isčekivali prve značajne količine snježnih padavina i tokom prethodnog vikenda zvanično je počela i skijaška sezona. Prema nezvaničnim podacima, po procjeni ski centra u Kolašinu, zabilježeno je oko šest hiljada posjetilaca i negdje oko dvije hiljade skijaša”, precizirala je Vujović.

Prema njenim riječima, kao i svake godine Crnu Goru je posjetilo najviše turista iz regiona.

“Svakako bih pomenula Njemačku i Veliku Britaniju, a generalno vlada veliko interesovanje za Crnu Goru kao zimsku turističku sezonu. Tako da nas posebno raduje da smo prepoznati kao cjelogodišnja destinacija”, poručila je Vujović.

Izvor: Mina