Želimir Krivokapić

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću formiralo je predmet povodom napada na Želimira Krivokapića (22), zaposlenog u Upravi za šume Pljevlja, kazali su iz ODT-a. Ranije je saopšteno da je V. M. iz Nikšića Krivokapiću zadao više udaraca i prijetio da će ga ubiti, zato što je nekoliko dana ranije Krivokapić zaustavio njegovog brata.

“Slučajni prolaznik koji se u tom trenutku našao na mjestu napada spasio je našeg šumara od daljeg nanošenja povreda, nakon čega je napadač pri odlasku nastavio sa psovkama i prijetnjama smrću upućenim Krivokapiću i njegovom kolegi”, saopšteno je ranije iz Uprave za šume.

Navodi se da je M.V. tom prilikom prijetio S.R, inspektora šumarstva Uprave za šume PJ Nikšić, kazali su iz ODT-a, dodajući da je izviđaj u toku.

“Dežurni tužilac saslušao je osumnjičenog M.V., zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti kao i svjedoka-oštećenog K.Ž”, kaže se u saopštenju ODT-a.

Iz ODT-a su naveli i da je dežurni tužilac naložio prikupljanje obavještenja od šumarskog inspektora, saslušanje svjedoka, kao i saslušanje sudskog vještaka medicinske struke.

 

Izvor: Mina