U okviru Tribine Svobodijada, koju uređuje i vodi književnica Milica Bakrač, sinoć je u Javnoj ustanovi Zahumlje, održano Autorsko veče književnika Rajka Palibrka.

 

O djelu Rajka Palibrka govorila je Bojana Đačić, direktorica Narodne biblioteka „Stevan Samardžić“ iz Pljevalja i književnica Milica Bakrač.

 

Rajko Palibrk, rođen je 30. marta 1963. godine u Pljevljima. Osnovnu školu je završio u Orlji i Gradcu, a Gimnaziju u Pljevljima. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Titogradu, sadašnjoj Podgorici 1987. godine. Završio je i Školu novinarstva Jugoslovenskog instituta za novinarstvo.

 

Od 1994. godine bavi se radio i televizijskim novinarstvom kao novinar, urednik i glavni i odgovorni urednik u RTV Pljevlja. Decenijama aktivno učestvuje u kulturnom životu Pljevalja. Sada je zaposlen u Opštini Pljevlja.

Za svoj novinarski rad nagrađen je od strane Udruženja novinara Crne Gore, a za doprinos radu Srpske pravoslavne crkve odlikovan je od strane Mileševske eparhije ordenom Belog anđela.

 

Prozu i poeziju objavljivao je i objavljuje u brojnim književnim časopisima i publikacijama u Crnoj Gori i regionu. Njegova poezija zastupljena jer u desetinama antologija nove srpske poezije. Član je Udruženja književnika Crne Gore i Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori.