Takmičenje u uličnom basketu “Street ball University open”, peto po redu, održano je minulog vikenda u sali košarkaškog centra Gimnazije Slobodan Škerović u Podgorici. Organizator takmičenja je Studentski Sportski Savez Crne Gore i košarkaški centar Gimnazije Slobodan Škerović.

Za ovogodišnje takmičenje prijavilo se ukupno osam ekipa, koje su bile podijeljene u dvije grupe, u okviru kojih se igralo po sistemu svako sa svakim. Nakon veoma uzbudljivih mečeva odigranih u grupnoj fazi po dvije najbolje ekipe iz obje grupe su se plasirale u polufinale.

Ekipe “KK Zeta” i “Elektro Čarapić”, koje su u grupnoj fazi zabilježile sve tri pobjede, slavile su i u polufinalu. U veoma zanimljivom polufinalnom meču KK Zeta, za koju su inače nastupali Pavle Grbović, Luka Leković (Elektrotehnički fakultet), Vaso Popović (Fakultet za sport i fv) i Vuko Vučinić (Mašinski fakultet) bila je za nijansu bolja od ekipe MMF i slavila sa tijesnih 20:19. Nešto lakše, plasman u finale izborili su momci iz ekipe Elektro Čarapić (Petar Dubljević sa Biotehničkog, Stefan i Igor Čarapić sa Elektrotehničkog fakulteta) savladavši u polufinalu ekipu Boban Rajović tribute rezultatom 14:9.

Finalni meč je bio neizvjestan do samog kraja, igralo se koš za koš. Sa jedne strane nezaustavljivi Igor Čarapić i sa druge strane sjajni Pavle Grbović učinili su da svi ljubitelji basketa uživaju gledajući finalnu utakmicu. Na kraju je slavila ekipa Elektro Čarapić rezultatom 14:12.

U meču za bronzu ekipa MMF, za koju su nastupali Filip Đukić, Milun Božović, Miloš Miranović (svi sa Ekonomskog fakulteta) odigrala je svoj najbolji meč na turniru i ubjedljivo slavila sa 15:4.

M.M.