Stihovima za Nataliju

NVO Mladiinfo Montenegro u saradnji sa portalom “Mladi Nikšića” i književnim klubom “Poenta Poetika” iz Javne ustanove Zahumlje organizovalo je Humanitarnu akciju “Stihovima za Nataliju“, koja je okupla poznate pjesnike iz našeg grada, ali i mlade koji su recitovali kako svoje, tako i stihove svjetskih pjesnika. Za muzički dio programa bila je zadužena naša talentovana sugrađanka Anđela Tomić uz podršku Marka Lazovića na gitari.

Humanitarno veče je bilo posvećeno jednogodišnjoj Nataliji Ljumović iz Podgorice. Natalija nema refleks gutanja ni sisanja, a hranu uzima isključivo na sondu kroz nos, koju već pokušava na sve načine da ukloni jer joj smeta. Kako bi se njeno stanje poboljšalo potrebni su adekvatni ljekovi koji su dostupni u Makedoniji.
Veče je otvorila Anđela Tomić sa pjesmom “Malo mi za sriću triba”. Sa nama je bila i poznata crnogorska pjesnikinja Gordana Sarić, veliki humanista, pisac, profesorka francuskog jezika, aktivna članica brojnih društava. Ovo veče uveličala je i naša sugrađanka Slavka Božović, koja je članica više domaćih i stranih književnih udruženja i čija je poezija prevedena na nekoliko stranih jezika.
Iz Književnog kluba “Poneta poetika” u akciji su učestvovali Anđela Backović, Nikolina Todorović, Tijana Draganić, Jelena Jovanović, Aleksandra Papović, Đurđina Baletić, Marija Draganić, Isidora Jaramaz, Jovo Radović, Bogdan Maksimović i Danilo Maksimović.
Najmlađa učesnica ovog događaja bila je devetogodišnja Nataša Rutešić, koja je za prisutne pripremila pjesmu Dragana Radulovića “Ja ne volim da sam sam”.
Takođe su recitovali i volonteri NVO Mladiinfo Montenegro, Jelena Mijušković, Tijana Marković, Jelena Uskoković i Nina Čović.
Svoje stihove recitovao je i naš sugrađanin i poznati umjetnik Miloš Kecojević.
Ovo veče su svojim prisustvom uveličali i Radojka Draganić, Janko Kankaraš, Slobodan Kisić, Jelena Šućur, Marija Blečić i Teodora Ilić.
Program je vodila Jovana Delibašić iz organizacije NVO Mladiinfo Montenegro, dok je Matija Stević kamerom zabilježio ovo veče.
Stihovima za Nataliju, Anđela Tomić Stihovima za Nataliju Stihovima za Nataliju Stihovima za Nataliju Stihovima za Nataliju, Miloš Kecojević Stihovima za Nataliju, Gordana Sarić Stihovima za Nataliju Stihovima za Nataliju