Članovi Triatlon kluba Nikšić, njih oko trideset, zajedno sa članovima i volonterima NVO “Ozon i “Lake fest”, danas su izvršili akciju čišćenja prostora kod Krupca, na kojem će ove godine u avgustu biti održan “Lake fest”. Glavni pokretači ove ekološke acije su Ekološki pokret “Ozon” i “Lake fest”, a vlasnik ovog prostora, EPCG, kao i pivara “Trebjesa”, pružili su svoj doprinos u današnjoj akciji.

Turistički centar Nikšića koga je prošle godine zadesila katastrofalna oluja, zadobio je velike “ozljede”, kada su topole, simbol ovoga mjesta, desetkovane usred velike oluje.

krupacccc

 

 

 

 

 

 

Elektroprivreda nije ispunila obavezu u potpunosti da uredi ovaj prostor, već je samo uklonila određeni dio topola, a rupe koje su ostale nakon izvađenog korijena ostale su neravne. Dobrovoljci su današnjom akcijom pokušali koliko toliko da srede teren, koji će u predstojećem ljetu biti velika turistička destinacija tokom održavanja velikog festival “Lake fest”.

Direktor “Ozona”, Aleksandar Perović, nije krio nezadovoljstvo zbog nemarnosti lokalne uprave koja nije ništa učinila kako bi osposobila ovaj prostor, a još više je nezadovoljan jer nije poslala podršku u akciji održanoj na Krupcu.

Peđa Zečević, direktor Lake festa, kazao je da su učešćem u akciji željeli da pokažu svoj odnos prema prelijepom izletištu, i izrazio nadu da će takvih akcija biti više jer bi prostor oko jezera Krupac mogao da postane sportsko-rekrativni kompleks.

Najvrijedniji učesnici akcije, Sandra Šabotić, Milena Kuzman i Katja Vemić, članice Triatlon kluba “Nikšić”, koje su sakupile najviše otpada, dobile su komplet karata za Lake fest, dok su svi učesnici akcije dobili reciklažne cegere.