Pod pokroviteljstvom „Atletskog saveza Crne Gore“ i porodice Žižić i tehničkoj organizaciji Atleskog kluba “Nikšić” održano je šesto Prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju i Prvi Memorijal u bacanju kugle “Inz.Vukašin Žižić” u selu Kruševice kod Šavnika.

“Izuzetno sam zadovoljan ovom manifestacijom koja se po prvi put organizuje u Šavničkoj opštini i nadam se da će postati tradicija. Zadovoljan sam i brojem učesnika, a posebno mi je drago što smo ugostili najbolje crnogorske atletičare, olimpijku Slađanu Perunović, rekordera Crne Gore u bacanju kugle Tomaša Đurovića i svjetsku juniorsku prvakinju u bacanju diska Kristinu Rakočević, kao i veliki broj građana ovog kraja i prijatelja“, kazao je Tomo Žižić pokrovitelj manifestacije.

Takmičenju je prisustvovao selektor reprenzetacije ASCG Osman Erovic i nacionalni trener za bacanja Marko Ristic i veliki broj atletskih radnika Nikšića. Kao i preko 60 takmičara iz Crnogorskih atletskih klubova i predstavnika iz Sjenice-Srbije.

Manifestaciju je otvorio Milan Madzgalj generalni sekretar ASCG, a prisutne je pozdravio i Tomo Žižić sin Vukašina Žižića znamenitog privrednika i sportskog radnika ovog kraja, koji je obezbijedio i novčane nagrade za najbolje u bacanju kugle i trčanju kod seniora i seniorki.