Tradicionalni “Proljećni kros”, koji organizuje JU OŠ “Mileva Lajović Lalatović” za svoje učenike, juče je uspješno realizovan na sportskim terenima pod Trebjesom. Ova manifestacija koja okuplja učenike od I do IX razreda, zbog pandemije Corona virusa, nije mogla biti organizovana tokom prethodne dvije školske godine. Ipak, polako izlazeći iz tih okolnosti, danas su bili u prilici da na licima učenika vidie radost i zadovoljstvo, što je najveće bogatstvo koje se može priuštiti djeci školskog uzrasta. Ta radost istovremeno je bila i radost njihovih nastavnika. Ponosni zbog tog uspjeha, zahvaljuju se svima koji su bili dio te čarolije i svojim udjelom doprinijeli uspješnoj organizaciji i realizaciji “Proljećnog krosa” za školsku 2021/2022. godinu.
“Iskreno hvala i poštovanje odjeljenjskim starješinama i predmetnim nastavnicima koji su danas pokazali da pandemija Corona virusa nije uništila dobri i odgovorni prosvjetarski duh, koji bdi nad srećom i uspjesima naših učenika. Posebno hvala Aktivu nastavnika fizičkog vaspitanja za nemjerljiv doprinos u planiranju, organizaciji i realizaciji ove velike sportske manifestacije, koja oplemenjuje sportski i vaspitni duh učeničke zajednice i pojedinaca, ali i svih nas koji im pomažemo u njihovom odrastanju i sazrijevanju u odgovorne ljude.
Hvala Vitomiru Nikoliću i Simu Janičiću za trud i zaista veliku tehničku pomoć u obilježavanju staze i postavljanju potrebnih pratećih sadržaja za zapisničara Ljilju Muratović, koja je svojom rukom ispisala sve Diplome koje su osvojili po tri prvoplasirana učenika u svim kategorijama krosa.

Zahvalnost upućujemo i svim roditeljima, koji su bili prisutni na krosu i koji su tim povodom imali samo riječi pohvale za ono što činimo za njihovu i našu djecu.

Hvala iskreno i sa srca tročlanoj ekipi Hitne pomoći Doma zdravlja Nikšić – dr Ljubici Kustudić, med. teh. Gordani Rojević i vozaču Boru Ivaniševiću, koji su se brinuli o zdravlju svih učenika – takmičara.”

“Učenicima hvala, jer su ispoljili zavidno lijepo ponašanje, kako tokom krosa, tako i u pogledu održavanja higijene i urednosti mjesta na kome smo boravili. Svim učesnicima krosa, koji su dobili diplomu čestitamo, a takođe čestitke upućujemo i svim učesnicima kako za učešće, tako i za ispoljeni fer pley tokom samog takmičenja. Navijačima upućujemo pohvale za korektnost u pružanju podrške svojim favoritima.

Da sloga gradi kuću, očigledno je i uvijek djelotvorno. Zato, još jednom, iskreno hvala svima sa željom da i u buduće bude ovakvih susreta, takmičenja i druženja.”