Članovi literarne i recitatorske sekcije u školi “Ratko Žarić” su sa svojim nastavnicama C-SBH jezika pripremili prigodan literarno poetski čas povodom Međunarodnog dana žena.

 

Sastavili su raznolik program koji je obuhvatao autorske radove učenika u prozi i stihu, recitacije posvećene majkama i bakama kao i instrumentalno izvođenje kompozicije Emina Alekse Šantića na harmonici.

 

Učenik osmog razreda je, uz gusle, izveo “San Vuka Mandušića” i podsjetio sve prisutnw kako je naš veliki pisac Njegoš doživljavao ljepotu i karakter crnogorske žene.

 

Gošće ove priredbe bile su bake učenica, Jelena Mijušković i Moma Bijelović, koje su imale samo riječi hvale za ovaj lijepi program.

 

U atmosferi podrške i zajedništva, priredba je bila prilika da se istakne ljubav prema ženama, majkama i bakama i oda priznanje za njihovu nesebičnu brigu i ljubav koju pružaju.

 

Moderator programa je bila profesorica Vanja Pićurić koja je istakla vrijedan rad i talenat svojih učenica koje godinama gaje ljubav prema pisanoj riječi.

 

Zahvalila im se na trudu uz najljepše želje i riječi podrške:

“Taj vaš dar oplemenjuje dušu. Plemenite i talentovane, stvarajte uvijek velika djela, čuvajući čistotu i emociju djeteta, jer olovku najljepše može voditi dječije srce”, kazala je ona.

 

Članovi Likovne sekcije su bili inspirisani ovom temom pa su ukrasili hol škole svojim kreativnim radovima.