Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana B.Z. i Ć.Ž, osumnjičenima za krađu naočara iz podgoričke Optike Mirković.

“Rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen je pritvor osumnjičenima B.Z. i Ć.Ž. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa“, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Navodi se da osnovana sumnja proizilazi iz snimaka nadzornih kamera u okolini Optike, na kojima se detaljno vidi putanja osumnjičenih ka objektu oštećenog, njihovo kretanje, torbe, kese i alat koji nose.

“Takođe, na odjeći osumnjičenog Ć.Ž. nalaze se fleke nastale prilikom ulaska u objekat, budući da je prilikom obijanja zida prevrnuto bure sa bijelim tečnim mineralom koji je bio posut po podu prostorije, shodno čemu su i fleke od bijelog minerala na koljenima osumnjičenog“, dodaje se u saopštenju.

Iz Osnovog suda rekli da se radi o višestruko osuđivanim osobama koje su povratnici u vršenju krivičnih djela protiv imovine, kao i da su osnovano sumnjivi kao počinioci djela koje im se stavlja na teret.

“Sudija za istragu je cijenio da te okolnosti ukazuju na realnu bojazan da bi osumnjičeni u slučaju odbrane sa slobode mogli ponoviti krivično djelo, zbog čega im je odredio pritvor u trajanju od najduže mjesec dana po ovom rješenju“, navodi se u saopštenju.