dodjela gremija
Ceremonija dodjele Gremi nagrada za 2021. godinu odložena je zbog zabrinutosti od novog talasa širenja koronavirusa. Američka Akademija za diskografsku umjetnost i nauku je objavila da se ceremonija dodele odlaže sa 31. januara na 14. mart.
Direktorka zdravstvenih službi okruga Los Anđeles, Kristina Gali, saopštila je još pre dva dana da su regionalne bolnice prepune i da su primorane da donose „vrlo teške odluke o njezi pacijenata“.
Akademija za diskografsku umetnost i nauku, Si-Bi-Es kao emiter događaja i izvršni producent, Ben Vinston, izdali su zajedničko saopštenje u kome između ostalog ističu da ništa nije važnije od zdravlja i bezbjednosti muzičke zajedice i stotine ljudi koji rade u produkciji ove manifestacije.
Ova godina je trebalo da predstavlja novi početak za Gremi nagrade čiju dodjelu su prethodne godine zasjenili razni skandali i optužbe na račun Akademije koje je izrekla bivša predsjednica akademije Debora Dugan na račun svojih prethodnika, između ostalog i optužbe za seksualno uznemiravanje, finansijske malverzacije i namještanje rezultata.
Izvor: RTS