Sjednica Odbora za odbranu i bezbjednost, na kojoj su razmatrane informacije povodom aktuelne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori, završena je sinoć poslije pet sati rasprave i biće nastavljena sjutra.

Sjednici, koja je održana u prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti i bila zatvorena za javnost, prisustvovali su ministri unutrašnjih poslova i pravde Raško Konjević i Zoran Pažin, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost, Dejan Peruničić, direktor Uprave policije Slavko Stojanović i specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Predsjednik Odbora, Mevludin Nuhodžić, kazao je da je sjednica bila u fokusu realizacije zaključaka prethodne sjednice Odbora.

„Razmatrali smo informacije u okviru zaključaka sa prethodne sjednice. Imali smo kvalitetnu raspravu i diskusiju, koja je bila sadržajna, ali zbog obaveza naših gostiju i zasijedanja kolegijuma naš sastanak će biti nastaljen sjutra“, rekao je Nuhodžić novinarima u parlamentu.

Termin sjednice biće naknadno saopšten.

Crnogorski parlament danas će razmatrati aktuelnu bezbjednosnu situaciju u državi u vezi sa protestima Demokratskog fronta u Podgorici.