odbojka

 

Prva utakmica na drugom uzastopnom Evropskom prvenstvu na kojem učestvuje Crna Gora igra se 3. septembra, ali “Operacija Ostrava” zvanično je počela danas. Naime, nakon što su juče u Podgorici odradili ljekarske preglede i PCR testiranja, naši reprezentativci i stručni štab okupili su se danas u Pljevljima (neki će zbog objektivnih okolnosti doći sjutra), gdje će boraviti do 6. avgusta. U ovom gradu naša selekcija imaće sve uslove za kvalitetne pripreme, a potom dolazi na red glazura forme – od 19. do 21. avgusta Crna Gora će igrati na turniru u Skoplju, a od 22. do 27. avgusta puleni Veljka Bašića imaće sparing treninge i utakmice sa Aluron Virtu Zawiercie, poljskom ekipom koju vodi naš trener Igor Kolaković i njegov pomoćnik Srđan Popović.

 

– Lijepo je vidjeti da su igrači motivisani, da postoji taj duh u ekipi, što se tiče igre i odnosa među igračima kao i igrača i stručnog štaba. To je “šema” koja funkcioniše jako dobro, uz izvanrednu podršku predsjednika (Cvetko Pajković, prim.a.) i Odbojkaškog saveza. Ako je i bilo rezultata do sada, a to su dvije pobjede na prethodnom Evropskom prvenstvu, i briljantne kvalifikacije za predstojeće EP, uz izvanrednu pobjedu protiv Grčke 3:0 u posljednjoj utakmici, to je zato što smo svi zajedno radili – OSCG, stručni štab i igrači. Cilj je da nastavimo tako – rekao je Bašić.

 

– Čeka nas dosta teška grupa, biće puno teže nego prvi put. Međutim, ulazimo sa istim ambicijama, i možemo da iznenadimo neke ekipe koje su bolje rangirane nego mi. Poznato je da se naša igra zasniva na snazi kolektiva, tako da ćemo to i forsirati – dodao je Bašić.

 

Kapiten Vojin Ćaćić ističe da je plan i program priprema poznati i da neće biti lako.

 

– Pripreme nikad nisu lake, ali raduje me što su svi momci sa šireg spiska tu, da su se neki momci vratili iz povreda, ili sa nekih pauza. Očekujem dobre jake pripreme, dobre treninge i iskreno se nadam da ćemo da napravimo dobru uvertiru, kao što smo uradili za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i da će u istom tonu proći i ove pripreme – rekao je Ćaćić.

 

Reprezentativce i stručni štab danas su u Pljevljima pozdravili predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković i generalni sekretar Ivan Bošković.

 

Pripreme u Pljevljima odradiće:

 

TEHNIČARI: Rajko Strugar, Danilo Dubak, Rastko Milenković;

 

PRIMAČI SERVISA: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Ivan Zvicer, Marko Vukašinović, Nemanja Peruničić, Božidar Ćuk;

 

KOREKTORI: Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić, Milutin Pavićević, Bojan Strugar;

 

SREDNJI BLOKERI: Luka Babić, Ivan Ječmenica, Blažo Milić, Matija Ćinćur;

 

LIBERO: Nikola Lakčević, Miloš Kosović.

 

U stručnom štabu selektora Bašića su pomoćni treneri Darko Prebiračević i Balša Radulović, specijalista za fizičku pripremu Vladimir Živanović, koji će imati najviše posla na pripremama u Pljevljima, statističar Pavle Matić, doktor reprezentacije Miroslav Kezunović, tim menadžer Nikola Kažić, te fizioterapeuti Vladimir Dragojević i Drago Đurović. Nažalost, zbog obaveza u klubovima Bašić ne može da računa na pomoćnog trenera Srđana Popovića i statističara Ajkuta Ajdina, koji su dugogodišnji članovi stručnog štaba. U ekipi, takođe, neće biti tehničara Nikole Radonića, koji je nastupao na prošlom Evropskom prvenstvu i u kvalifikacijama za predstojeće, a koji je odlučio da završi reprezentativnu karijeru.